- Муст — свежевыжатый неосветлённый сок (сусло) фруктов, главным образом винограда (виноградное сусло). Также молодое, еще не перебродившее вино. Содержащий твёрдые частицы (семена, кожуру, пульпу) свежевыжатый сок называют мезгой.
Муст является промежуточным продуктом при производстве вин. Свежевыжатый сок сбраживают, осветляют (отделяют твёрдую часть от сока) и отправляют на выдержку.
Источник: Wipedia.org
Вы здесь
- Булар бари муста?иллик шарофати, юртбошимизнинг ?еч кимдан кам бўлмаганимиз ва бўлмаслигимизнинг ифодаси сифатида олиб борилаётган улу? ишларга бош бўлаётганлиги-нинг натижасидир.
- Бир нарсани ало?ида таъкидлаш лозим: пойтахтимиздаги Муста?иллик майдони ?ар биримиз учун жуда азиз ва мўътабар.
- ?амкасабимизнинг навбатдаги «Ша?ар му?ити ва уни ташкил этиш» китоби муста?ил мамлакатимиз ша?арларини янада обод, кўркам, ?ушманзара кўриш ма?садида эзгу ният билан яратилган илмий рисоладир.
- Муста?иллик йилларида бутун Ўзбекистонимизда ?ад ростлаган кўплаб замонавий иншоотларда ота-боболаримизнинг меъморчилик касбига муносабатимиз, ме?р-у садо?атимиз, ихлос ва эъти?одимиз мужассам бўлиб я??ол кўриниб турибди.
- Муста?ил Ўзбекистонимизнинг ?ар бир ша?ри гўзал ва обод бўлиши керак.
- Знаю, что обычно шпинат отваривают, затем воду сливают и, хорошо отжав его, крупно режут и тушат в заправке из оливкового масла, чеснока, петрушки, соли и перца, а потом ещё сдабривают кипячёным мустом, изюмом и сахаром.
- Истагимиз-бундан буён ?ам Ўзбекистонимиз довру?ини ошириш йўлида ?ормай-толмай фаолият кўрсатиш, муста?иллигимизни муста?камлашга, буюк келажагимизни яратиш ишига муносиб ?исса ?ўшиш!
- Муста?иллигимиз шарофати, юртбошимиз ташаббуси, саъй харакатлари билан ?айтадан ташкил этилган бу академия республикамиз илм а?ли, айни?са хоразмликлар учун кенг имкониятлар яратди.